Kategóriák
További adatok


A kőszívű ember fiai

A kőszívű ember fiai

-16%
Könyv ára
1 799 Ft
Kedvezményes ár: 1 511 Ft
A vásárlás után járó pontok: 45 Ft
Tulajdonságok kiválasztása
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Jókai Mór
Kiadó: Európa Kiadó
Megjelenés: 2015. május
ISBN: 9789630799805
Részletesebb leírás
A nemzeti függetlenség ügye Jókait egész pályafutása alatt foglalkoztatta. Elvi felfogása félreérthetetlen: a feltételeket az önálló hadsereg, a független gazdasági és kulturális élet megteremtésében látja. Erről szól több nagy regénye is, köztük az először 1869-ben megjelent "A kőszívű ember fiai".
Cselekményének középpontjában egy család, a Baradlayak élete áll. Szereplői nagy idők szavára adják meg az egyén válaszát - természetesen eltérő módon, mert a történet "lélekcserélő időkben", az 1848-as forradalom és szabadságharc idején játszódik. A tömegjelenetek, gyűlések, forradalmi pillanatok, csaták, Budavár ostroma egy nemzet gigászi küzdelmét átütő erővel tükrözik. A regény így válik az 1848-as szabadságharc hőskölteményévé.

A szöveggondozás Szekeres László munkája.

"Az Európa Könyvkiadó 1991-ben indította el megújított diákkönyvtár-sorozatát, melybe az általános és középiskolások számára ajánlott műveket vettük fel.

A sorozatban megjelent művek szerzőjét és címét a kötetekhez mellékelt könyvjelző tartalmazza. Regények, kisregények és novellák, műköltészeti és népköltészeti alkotások, drámák és bölcseleti írások szerepelnek a listán. A világirodalom és a magyar irodalom remekműveinek kiadásával egyszerre kívánunk segítséget nyújtani és maradandó olvasmányélményt kínálni diáknak, tanárnak, szülőnek - és valamennyi felnőtt irodalomkedvelőnek." (a Kiadó)
ISBN
9789630799805
Szerző
Jókai Mór
Szállítási határidő
3-5 nap

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés