Kategóriák
További adatok


Michelangelo és a Sixtus-Kápolna

Michelangelo és a Sixtus-Kápolna

-16%
Könyv ára
3 500 Ft
Kedvezményes ár: 2 940 Ft
A vásárlás után járó pontok: 88 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Ross King
Kiadó: Park Könyvkiadó Kft.
Oldalszám: 422
Megjelenés: 2010
Kötés: puha
Részletesebb leírás
1508-ban a nagy hatalmú II. Gyula pápa megbízta Michelangelót: készítsen freskót a nemrég helyreállított Sixtus-kápolna mennyezetére. A művész, akinek négy évvel korábban leleplezett szobra, a Dávid, méltán keltett csodálatot, kezdetben vonakodott az óriási feladattól, mert úgy vélte, festőként nincs elegendő tapasztalata hozzá.

Ross King könyve, a Michelangelo és a Sixtus-kápolna élvezetesen meséli el annak a négy, rendkívüli évnek a történetét, amikor Michelangelo a roppant kiterjedésű felület megfestésével viaskodott. Ádáz politikai küzdelmek, a hatalomvágyó pápa szüntelen háborúskodásai, anyagi nehézségek és a ragyogó festőtehetséggel, az ifjú Raffaellóval folytatott rivalizálás közepette születtek meg azok a szépséges jelenetek, melyek minden idők egyik legnagyszerűbb művészi remekét alkotják.


A lélek a mennyben született, és a menny felé kell irányulnia, túlszárnyalva a világon. A bölcs ember, elismerem, nem talál nyugalmat abban, ami mulandó, és nem adja szívét valamiért, ami függ az időtől. (Michelangelo Buonarroti)

„Rengeteget tanulhatunk King könyvéből. Beleérző képessége és tudása a korról szinte kimeríthetetlen.” (Spectator)
ISBN
9789635309061
Szerző
Ross King
Kiadó
Park Könyvkiadó
Szállítási határidő
3-5 nap
Kiegészítő termékek

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés