Kategóriák

Hírlevél
TOP KÖNYVEK
SULIKÖNYV
Látogató számláló
0
6
0
1
8
2
2
Tagfelvétel, koncertek

Bankkártyás fizetés
További adatok


Makra

Makra

-50%
Könyv ára
1 490 Ft
Kedvezményes ár: 745 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Kertész Ákos
Kiadó: Máyer Nyomda és Könyvkiadó
Megjelenés éve: 1996
246 oldal
Részletesebb leírás
A hatósági vizsgálat kiderítette, hogy véletlen balesetre semmi se utal. Makra Ferenc harmincnyolc éves budapesti lakos megfontoltan, tudatosan és önkezével vetett véget életének."

A tragikus epizód, amellyel a regény zárul, egy már-már heroikusnak tűnő küzdelem végére tesz pontot. A történet főszereplője huszonhat éves koráig, egészen egy húsvétvasárnapi véres verekedés pillanatáig elégedett ember, akit elérhetetlen vágyak nem nyugtalanítanak. Mindig mindent megtesz, hogy ne különbözzék az emberek többségétől, észrevétlen maradjon. De ez a verekedés egy csapásra mindent megváltoztat. Makra megkezdi "szívós" küzdelmét azért, hogy visszafogadják. A kívülállástól, kirekesztettségtől félve nem meri vállalni önmagát, tehetségét, emberségét. Szerelme, Szombaty Valéria, akit szenvedélyes közéleti érdeklődés és fanatikus művészi ambíció tölt el, döntés elé állítja. Makra Ferenc szakításukkor tulajdonképpen önmaga elől menekül. Második - utolsó - találkozásuk is önvizsgálatra kényszeríti. Közel negyvenéves már és belefáradt abba, hogy elfogadtassa magát embertársaival. Tragikus bukása, öngyilkossága szinte önigazolás.

A gondolatébresztő regény drámai sodrása, árnyalt jellemrajzai, pergő dialógusai, emlékezetes szereplői maradandó élményt nyújtanak harminc évvel az első megjelenés után is.
Szerző
Kertész Ákos
Szállítási határidő
3-5 nap

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés