Kategóriák
További adatok


Mikor eltűntek a galambok

Mikor eltűntek a galambok

-16%
Könyv ára
3 450 Ft
Kedvezményes ár: 2 898 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Sofi Oksanen
Kiadó: SCOLAR KFT.
Oldalak száma: 352
Borító: PUHATÁBLÁS
ISBN: 9789632445069
Kiadás éve: 2014
Részletesebb leírás
Lebilincselő és kivételesen bátor hangú nagyregény Észtország II. világháború alatti és utáni megszállásáról, az ellenállásról, a kollaborációról, a szerelemről és egy tragikus házasságról. A Baltikumban járunk, de a sodró lendületű történet játszódhatna bárhol a keleti tömb országaiban, ahol a történelem tapinthatóbban gázolt bele az emberek életébe, mint a Föld más szegleteiben.
A regényben három szereplő életét követhetjük nyomon: Roland az ideákat kergető, hazája függetlenségéért küzdő szabadságharcos; unokatestvére, Edgar aki mindent elkövet azért, hogy elrejtse életének sötét oldalát és még sötétebb titkait, s megkaparintson magának legalább egy kis szeletet a hatalomból; és Edgar felesége, Juudit akit házasságának szégyene és a reménytelen boldogtalanság köt béklyóba. E három ember sorsa örökre egybefonódik, nemcsak a rokoni kapcsolatok okán, hanem az olykor kusza érzelmek, szenvedélyek, s a megannyi rejtély és bűn miatt is.
Oksanen a csak az igazán nagy írókat jellemző kivételes tehetség birtokosa. Művében fontos kérdéseket tesz fel, alaposan körüljárja ezeket, s a feldolgozásnál képes végig fenntartani a feszültséget. Nem bicsaklik meg a történetvezetése, a szálak összesodrása tökéletes, és okosan, átgondoltan, egy nyomozó logikájával illeszti össze a történelem és a magánélet töredezett darabkáit, míg végül összeáll a kép. S teszi mindezt úgy, hogy az utolsó lapokra is tartogat meglepetéseket de a kulcsot már az olvasó illeszti a zárba.
Szerző
Sofi Oksanen
Kiadó
Scolar Kiadó
Szállítási határidő
3-5 nap

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés