Jelszó emlékeztető

Kategóriák

TOP KÖNYVEK
SULIKÖNYV
Hírlevél
Partnereink
Látogató számláló
0
5
3
5
2
6
1
További adatok


A hangszeres magyar népzenéről

A hangszeres magyar népzenéről

-5%
Könyv ára
2 890 Ft
Kedvezményes ár: 2 746 Ft2746
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Formátum: B/5, ragasztókötött
Terjedelem: 148 oldal
Részletesebb leírás
A kiadvány a népzenei ismereteknek az ének-zene tanításba való integrálását segíti elő. Bemutatja a magyar népi hangszereket, a hangszeres együtteseket, a népzenei dialektusokat. Kitér a táncházi mozgalomra, és bemutatja, hogyan készíthetünk házilag egyszerűbb hangszereket. A könyvet példatár és egy 65 szemelvényből álló hangzó CD-melléklet egészíti ki. A pedagógus szerző zenész is, a Gajdos zenekar tagja.

Tisztelt énektanárok, tisztelt kollégák!
A magyar népzene megkedveltetésével, zenei hagyományaink, évezredes tulajdonunk megismertetésével – valljuk meg – adós marad iskolarendszerünk. Nemcsak az általános- és a középiskolákban, hanem a főiskolákon is. A népdalok ugyan szerepelnek tananyagunkban, de a népi hangszerekről, a hangszeres magyar népzenéről igen kevés szó esik, ha egyáltalán sor kerül rá. Pedig fontos lenne megismertetni népi hagyományunk e szeletével is gyermekeinket, hiszen ők lesznek majd azok, akik továbbéltethetik, továbbadhatják ősi tudományunkat. Hogyan tehetnék ezt, ha mi nem tanítjuk, esetleg nem tudjuk megtanítani őket ezekre, mi sem lévén járatosak népi hangszereink világában. Ehhez a munkához szeretne segítséget nyújtani A hangszeres magyar népzenéről című, ismertető jellegű kötet.
Ajánljuk tehát azoknak a tanár kollégáknak, akik szívesen megismerkednek a magyar nép egyes csoportjainak zenei életével, általuk használt hangszerekkel. A barkácsoló kedvűek a könyv fényképekkel ellátott útmutatói alapján néhány egyszerűbb hangszert is elkészíthetnek.
Szerző
Okos Tibor
Kiadó
Flaccus Kiadó, 2004
Szállítási határidő
3-5 nap

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés