Kategóriák
További adatok


A belgyógyászat alapjai 1-2.

A belgyógyászat alapjai 1-2.

-10%
Könyv ára
26 000 Ft
Kedvezményes ár: 23 400 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Tulassay Zsolt (szerkesztő)
Kiadó: Medicina Kiadó
Megjelenés: 2015
Oldalszám: 2390
Kötés: keménytábla
Részletesebb leírás
A belgyógyászat alapjai című kötet újabb kiadása közel háromszáz oldallal bővült, ábraanyaga még gazdagabb lett. A korábbi 136 helyett 180 szerző dolgozott a kiadványon, amelyet 18 fejezetszerkesztő rendezett sajtó alá Tulassay Zsolt főszerkesztő vezetésével. A fejezetek többségét teljesen átdolgozták az egyes szakterületek kiemelkedő képviselői, és új fejezetek is helyet kaptak a kötetben, többek között az orvosi etika, a bizonyítékokon alapuló orvoslás, az alternatív gyógyászat, a minőség- és a betegbiztosítás, a klinikai döntéshozatal.
A könyv első, bevezető fejezete után a második fejezet összefoglalja a belgyógyászati kórisme elemeit, a betegségek tüneteit és vizsgálómódszereit. A betegségek genetikai hátterét és jelentőségét a harmadik fejezet ismerteti, a fertőző betegségeket a negyedik. A továbbiakban az egyes betegségformákat anatómiai megjelenésük helye szerint ismerhetjük meg.
Az onkológiai rész a daganatok kialakulásának módját, a szűrővizsgálatokat, a kórismét és a kezelési lehetőségeket is tartalmazza.
A vészes állapotú beteg ellátásáról írt fejezet a heveny légzési, keringési és neurológiai állapotok elkülönítését és ellátásának alapvonalait ismerteti, valamint az újraélesztéssel, a gyakori mérgezésekkel kapcsolatos tudnivalókat.
A mozgásszervek betegségeiről a korábbi kiadásokban is olvashattunk, most viszont különálló fejezet foglalja össze a reumatológiai kórképeket. A határterületi kérdések szerteágazó témái közül néhány: a mellkasi fájdalom, a vizenyő elkülönítő kórisméje, alvászavarok, fejfájás, alkoholizmus, a belgyógyászati betegségek bőrtünetei.
A könyv utolsó fejezete, a laboratóriumi elkülönítő kórisme, ábécérendben ismerteti az egyes mutatók referenciatartományát és a kóros értékek főbb okait.
A tankönyvet 80 oldalas tárgymutató zárja, amely különösen megkönnyíti a hallgatók tájékozódását a hatalmas, 2400 oldalas munkában.
A kötet mottója: „Per crucem ad lucem” (A szenvedés vezet el a fényhez) jelzi az utat a beteg szenvedésétől a sikeres gyógyulásig. Mindazok az egyetemi hallgatók, szakvizsgára készülő pályakezdő orvosok végigjárhatják ezt az utat, ha elsajátítják a tankönyv hatalmas tudásanyagát és a szakmai ismereteken túl az orvos-beteg kapcsolatról szóló humánus és etikus tanítását.
Szerző
Tulassay Zsolt
Szállítási határidő
4-5 nap

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés