Kategóriák
További adatok


Jacob Bleyer

Jacob Bleyer

-5%
Könyv ára
1 350 Ft
Kedvezményes ár: 1 283 Ft
A vásárlás után járó pontok: 38 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Grósz András (összeáll.)
Megjelenés: 2008
143 oldal
Kötés: papír / puha kötés
Magyar-német nyelven
Részletesebb leírás
Bleyer Jakab keresztény hitben született és becsületes keresztényként halt meg. Egész életében hű maradt hitéhez, tántoríthatatlanul, a sok csalódás ellenére is, amelyek a katolikus egyház részéről érték.
Bleyer hajlíthatatlan magyar patrióta volt. Ezt újra és újra bizonyította életmódjával és munkájával. Csak azt sajnálta, hogy ezt szavakkal is bizonyítania kell, amelyeket aztán senki sem akart meghallani. Igen, Bleyer patriotizmusa néha már-már túlzott volt, valószínűleg abból az érzésből kifolyólag, hogy népe élén állva, népéért felelősen kellett bizonyítania, ami pedig magától értetődő volt.
De első helyen mégis mindig a népe iránti szeretet és hűség állt. Németnek születve ragaszkodott ősei örökségéhez. Ez az örökség volt élete vezérfonala. Ez az életút göröngyös volt és olykor zsákutcákat is keresztezett. Bleyer Jakab azonban tévedhetetlenül haladt az út végén átszűrődő fény felé; sajnos nem adatott meg neki, hogy ezt a fényt elérje. A fény még ragyog... - de vajon ki látja? Az erények helyes sorrendje tehát: Németnek született, a keresztség által kereszténnyé vált, hazaszeretetre nevelődött; - mindhárom jellemző volt Bleyer Jakabra egész életén át.
ISBN
9789638777607
Szerző
Grósz András
Kiadó
Budaörs Német Nemzetiségi Önkormányzata
Szállítási határidő
3-5 nap

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés