Kategóriák
További adatok


Az ősforrás

Az ősforrás

-16%
Könyv ára
6 500 Ft
Kedvezményes ár: 5 460 Ft
A vásárlás után járó pontok: 164 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Ayn Rand
Kiadó: Alexandra
Kiadás éve: 2018. december
Oldalszám: 720
ISBN: 9789634472674
Részletesebb leírás
A huszadik század egyik meghatározó irodalmi alkotása, Az ősforrás 1943-as megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend. A romantikus és filozofikus mű az 1930-as évek pezsgő időszakában, New York világvárossá válásának idején játszódik. Főhőse, Howard Roark, az alkotó szellemű, megalkuvást nem tűrő építész fáradhatatlanul harcol mindazok ellen, akik alávetik saját énjüket mások akaratának. Megingathatatlan személyiségének és kiállásának köszönhetően folyamatosan konfliktusokba keveredik riválisaival, leginkább az ambiciózus Dominique Franconnal, aki mindent megtenne azért, hogy háttérbe szorítsa őt.

Rand nagyszabású regénye óda az individualizmushoz mint az előrelépés nélkülözhetetlen alapeleméhez, és az egyénhez, amely az emberi haladás mindenkori ősforrása...

A szerző a következőképpen foglalta össze írásaiban is megnyilvánuló gondolatvilágát:
"Filozófiám, lényegét tekintve, azon az elképzelésen alapul, miszerint az ember hősi lény, aki élete erkölcsi céljának saját boldogságát tekinti, legnemesebb tevékenységének alkotó teljesítményét tartja, és akinek egyetlen abszolútuma az értelem."
ISBN
9789634472674
Szerző
Ayn Rand
Kiadó
Alexandra Kiadó
Szállítási határidő
3-5 nap

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés