Kategóriák
További adatok


Civilizációs betegségek megelőzési lehetőségei csecsemőkorban - Prevenció korai antigén-ingerekkel?

Civilizációs betegségek megelőzési lehetőségei csecsemőkorban - Prevenció korai antigén-ingerekkel?

-16%
Könyv ára
1 280 Ft
Kedvezményes ár: 1 075 Ft
A vásárlás után járó pontok: 32 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Dr. Réthy Lajos Attila
Kiadó: SpringMed Kiadó
Kiadás éve: 2011

Részletesebb leírás
Az allergiák, a coeliákia (lisztérzékenység), a cukorbetegség 1-es és 2-es típusa, az elhízás, a metabolikus szindróma és más civilizációs betegségek a XXI. század egészségügyi és össztársadalmi kihívásai között szerepelnek.
A civilizációs megbetegedések előfordulási gyakorisága a gyermekek körében is egyre növekszik. Ennek egyik oka az immuntolerancia kialakulásának zavara az immunrendszer csecsemőkori érésekor. Különösen érvényes ez a fokozott kockázati csoportba tartozó csecsemők esetében. Fokozott kockázatot jelenthet a családi hajlam mellett a szoptatás elmaradása, a császármetszéssel születés és a koraszülés is. Ez a kockázat azonban csökkenthető, ha a fejlődő immunrendszer megfelelő környezeti ingereket kap. Ilyen kockázatcsökkentő inger az anyatejes szoptatás, a béltraktus benépesítése csecsemőkori probiotikus törzsekkel, valamint a korszerű hozzátáplálási elvek alkalmazása – tehát a korai antigén-ingerek megfelelő biztosítása.
Ezeket a lehetőségeket veszi számba Dr. Réthy Lajos Attila új munkája a szerző előző, nagy sikerű „Csecsemőkori allergiaprevenció” c. könyve folytatásaként.

A tartalomból:

A korai antigén-ingerek jelentősége
Civilizációs betegségek és megelőzési lehetőségeik
Az elhízás és szövődményei
Az allergiás betegségek megelőzése


A szerzőről:

Dr. Réthy Lajos Attila

Gyermekgyógyász, allergológus-immunológus, humángenetikus főorvos, 2007 óta az Országos Gyermekegészségügyi Intézet munkatársa. Vendégtanárként évek óta az immunológia és a genetika vezető előadója a Bécsi Egyetem Élettudományi Karán. Az Európai Allergológiai és Klinikai Immunológiai Akadémia (EAACI) Gyermekszekció Oktatási és Gyakorlati Képzési Bizottságában Magyarország hivatalos képviselője.
ISBN
9786155166075
Szerző
Dr. Réthy Lajos Attila
Szállítási határidő
3-5 nap

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés