Kategóriák
További adatok


KÉSZÜLJÜNK A VIZSGÁRA II - ECDL, ÉRETTSÉGI, OKJ

KÉSZÜLJÜNK A VIZSGÁRA II - ECDL, ÉRETTSÉGI, OKJ

-5%
Könyv ára
1 000 Ft
Kedvezményes ár: 950 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Bozó Mária, Gubán Miklós, Makó Zsolt
Oldalszám: 472
Megjelenés ideje: 2004
Nyelv: Magyar
ISBN: 963-16-2924-4
Formátum: B/5
Cikkszám: MK-2924-4
Részletesebb leírás
Ez a könyv a Készüljünk a vizsgára című könyv első kötetének a folytatása. Az előző kötetben a számítástechnika legfontosabb részei kaptak helyet.

Az előző kötetben található modulok: operációs rendszerek, szövegszerkesztés, információ és kommunikáció, információ-technológiai alapismeretek.
Ebben a kötetben található modulok: prezentációkészítés, táblázatkezelés, adatbázis-kezelés.

Az ebben a kötetben lévő három modul szintén fontos részét képezi a számítástechnikai alapismereteknek, azonban megértésükhöz szükséges az első kötetben szereplő témák készség szintű ismerete. Ez a három modul az első kötetben szereplő modulokhoz viszonyítva sokkal több kreatív gondolkodást igényel az Olvasótól.
A prezentációkészítés fejezetben a látványos bemutatók készítésével foglalkozunk. Egy szép bemutatót, vagy előadás vetített anyagát úgy kell elkészítenünk, hogy magának az előadásnak szerves részeként jelenjen meg, ugyanakkor ne a vetített kép vegye át az előadás szerepét.
Alapvető szerepet játszik a számítástechnikában az adatok kezelése. A táblázatkezelés fejezetben a viszonylagosan nem túl nagyszámú, főleg számadatokon végezhető bonyolult műveletek szerepelnek. A gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy azok, akik a feladataikat ilyen szoftverrel próbálják megoldani, a későbbiekben szinte minden problémára a táblázatkezelést fogják használni. A táblázatkezelő felhasználása széles körű, így mindenféleképpen érdemes jól megismerni ezt a modult.
Az adatbázis-kezelés témakörében a nagy tömegű, nem feltétlen számadatokon végezhető adatmanipulációkkal és a kezelésükhöz tartozó egyik szoftverrel ismerkedünk meg. A modul nagyon komoly elméleti hátteret igényel, így ettől könyvünkben sem tekinthetünk el, azonban megpróbáltunk az elméletet csak a legszükségesebbekre korlátozni.
A könyv írásakor az informatikai alapképzések követelményeit vettük figyelembe. Mint a címben is utaltunk rá, a könyvet ajánljuk az ECDL, az informatikai érettségi és alapfokú OKJ vizsgákra való felkészüléshez is.
Az egyes témák mélyebb elsajátításához javasoljuk a Műszaki Könyvkiadó további informatikai témájú kiadványait.
Szerző
Gubán Miklós, Kinczel Ferenc, Szabó Zsolt
Kiadó
Műszaki kiadó
Szállítási határidő
3-5 nap

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés