Kategóriák
További adatok


Hajnali lovas

Hajnali lovas

-16%
Könyv ára
2 900 Ft
Kedvezményes ár: 2 436 Ft
A vásárlás után járó pontok: 73 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Nemere István
Kiadó: Urbis Könyvkiadó
Kiadás éve: 2018. december
Oldalszám: 336
ISBN: 9786155289415
Részletesebb leírás
A szerző előző regényében, a magyar államalapítás előtti időkben játszódó Keleti lovas alapjain megismert Örs kalandjai folytatódnak ebben a könyvben. A kalandozások korában Örs tizedesre felfigyeltek már a magyar vezérek. Tudják, hogy többször megjárta már Nyugatot, és ha rábíznak egy feladatot, akkor ő azt tűzön-vízen át elvégzi. Most új kalandok várnak rá. Egy fiatal német herceget kell bajor földre kísérnie, ahol megüresedett trón vár rá. Húszan indulnak útnak, és nem is sejtik, miféle megpróbáltatások várnak rájuk.
Hiszen Dorn herceg kis országát távolléte alatt egy bitorló foglalta el. Erhard, a gátlástalan zsoldosvezér senkitől sem fél, és nem riad vissza semmilyen gaztettől, hogy az ölébe hullott hatalmat - az országot - megtartsa. Ide érkezik a magyarok rabságából elengedett fiatal herceg. Az első naptól kezdve ugyan német urak is mellé állnak, ám ő úgy igazán csak magyar "testőreire" számíthat. Közöttük is kitűnik Örs, aki számtalan merész tettével kihívja maga ellen a bitorló haragját. Aranykincs, irigység, bosszú váltakozva uralják az embereket. A rettegett magyarok, bár csak maroknyain vannak. szétszórják, egymással szembefordítják az ellenséget, legyőzik az ellenük fenekedőket. Sok fortély és ármány után, amelyekben kis híján töbször is odaveszik a herceg, és "testőrei", Örsnek és társainak végül izgalmas küzdelmek és cselek után sikerül a herceget a trónjára ültetni.

A magyar történelem eseményeiről már csaknem száz művet: regényeket, életrajzokat, monográfiákat alkotott szerző ezúttal is lebilincselően, filmszerűen meséli el történetet, olvasóihoz közel hozza a régi kor embereit, akik talán nem is olyan nagyon különböztetnek a maiaktól...
ISBN
9786155289415
Szerző
Nemere István
Kiadó
Urbis Könyvkiadó Kft.
Szállítási határidő
3-5 nap
Hasonló termékek
Keleti lovas
2 352 Ft

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés