Kategóriák
További adatok


Gyümölcsöző kert - A gyümölcsös tervezése, telepítése, gondozása

Gyümölcsöző kert - A gyümölcsös tervezése, telepítése, gondozása

-16%
Könyv ára
3 500 Ft
Kedvezményes ár: 2 940 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Nagykutasi Viktor
Kiadó: Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft.
Oldalak száma: 168
Borító: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
ISBN: 9786155690006
Kiadás éve: 2016
Részletesebb leírás
Immár a negyedik könyvemet tartja a kezében. Megírásában vagy inspirálásában legnagyobb szerepe a termelői piacnak volt. Nagyon szeretem a kertbarátok, kistermelők által megtermelt termények bemutatóját, főleg ha az még egy kóstolóval is párosul. Jó érzés látni, ahogy a nagyszülők viszik az unokákat, és ami hihetetlen számomra, hogy a fiatal családok járják a kiállítók standjait, mutatják gyermekeiknek a különböző gyümölcsöket vagy az azokból készült még érdekesebb termékeket, legyen szó ivólevekről, lekvárokról. Sőt azokból kóstoltatnak is.
Ilyen ez az első élmény, amikor mi magunk vagy a családunk meglátja, megérzi a kert ízét. Ezt az érzést szeretném fokozni Önökben, kedves Olvasókban. Nem is lehet annál nagyobb öröm, amikor az egész éves munkánk gyümölcsét közös családi eseményeken termeljük, aztán szüreteljük le. S ha mindezt a gyermek látja, részt vesz benne, akkor megszereti a munkát és annak gyümölcsét. Gondoljunk csak bele, hogy nincs az a kisgyerek, aki elsétál egy ribizlibokor vagy eperágyás mellet, és annak piros, mosolygós gyümölcséből nem szakít. Ez a könyvem az elmúlt 25 év tapasztalatait foglalja össze, melyet az iskolapadtól kezdve a szakmai előadásokon a kertészszakma nagyjaitól hallottam, és nem utolsósorban a kertbarátoknál láttam a gyakorlatban működni.
Ezt szeretném megosztani Önökkel, hozzájárulni az örömteli és sikeres kertészkedésükhöz. Bevezetem az Olvasót a gyümölcstermesztés alapjaiba, az egyes fajokat igényeik szerint mutatom be. Segítek a növényvédelem fontosságának felismerésében, a választás lehetőségét Önöknél hagyva, hogy biológiai vagy vegyszeres növényvédelmet folytatnak.
De egy biztos, hogy növényvédelem nélkül sajnos a mai magyarországi viszonyok között nincs sikeres termesztés. A könyv megírásánál nagy figyelmet fordítottam a szélsőséges időjárás hatásaira és ezen károk megelőzésére. A gyümölcsös munkáit hónapról hónapra összeszedtem egy csokorba, segítve ezzel a tervezés és megvalósítás idejének ütemezését. Bemutatom és megismertetem a gyümölcsösben használt eszközöket, melyek megkönnyítik a kert művelését.
Mindezek ismeretében kívánom az Olvasónak, hogy egész éves munkáját sok öröm kísérje, s Isten segedelmével bőséges termés koronázza.
Szerző
Nagykutasi Viktor
Szállítási határidő
3-5 nap

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés