További adatok
Rövid leírás |
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó Szerző(k): Galambosné Goldfinger Erzsébet Oldal: 188 Megjelenés: 2015 Fedél: Puhatábla ISBN: 9789633370797 Cikkszám: KP-2337 |
Részletesebb leírás |
A hosszú évek óta sikeres, azonos című tankönyv helyett ajánljuk az alapjaiban azonos tartalmú, de a moduláris, kompetencia alapú képzés központi programjának, szakmai és vizsgakövetelményeinek megfelelően átdolgozott és megújított változatot. A tankönyv az élelmiszereket mint a vendéglátó szakmák technológiai folyamatainak alapanyagait vizsgálja, azt mutatja be, hogyan változnak tulajdonságaik a tárolás, majd a feldolgozás során. Ehhez áttekinti a fő élelmiszercsoportok alkotóelemeinek fizikai, kémiai és mikrobiológiai tulajdonságait, a tartósítási tudnivalókat. Kitér a minőségmegőrzéssel kapcsolatos feladatokra és röviden a HACCP rendszer alapelveire. A tananyag az ismeretek alkalmazására, a gyakorlati kompetenciák fejlesztésére helyezi a hangsúlyt. A kompetenciafejlesztést igen jól szolgálja a CD-mellékleten található tartalom: számos, a tananyag megértését és elmélyítését segítő bemutató animáció, minden fejezethez kompetenciafejlesztő interaktív gyakorló feladatok, érdekes olvasmányok és több száz felvételből álló szemléletes képanyag. A tankönyvet a jelenleg érvényes kerettantervek alapján az alábbi szakterületekhez ajánljuk: 10044-12-es modul Általános élelmiszer-ismeretek, fogyasztóvédelem és Élelmiszerek csoportjai tantárgyai: szakács, pincér, cukrász, vendéglátó eladó. 10052-12-es modul Élelmiszer-ismeret tantárgya: Vendéglátás-szervező vendéglős |
Szerző |
Galambosné Goldfinger Erzsébet
|
Kiadó |
Műszaki Könyvkiadó
|
Szállítási határidő |
4-5 nap
|
Vélemények