Kategóriák
További adatok


Cseppben az élet - Béres József életútja

Cseppben az élet - Béres József életútja

-16%
Könyv ára
3 800 Ft
Kedvezményes ár: 3 192 Ft
A vásárlás után járó pontok: 96 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Béres Klára
Kiadó: Akovita
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 230
ISBN: 9789638868671
Részletesebb leírás
"A Béres Csepp megalkotójának, Béres Józsefnek kivételes élet jutott osztályrészül. Az útról, melyre a Gondviselés vezette, s melyet küldetésként vállalt, soha semmi nem téríthette el. Nem gyűrhették le őt a bürokrácia útvesztői, gyalázkodó féltékenység,előítélet és körmönfont politikai érdekek sem. A benne lakozó rendkívüli elhivatottság már életében legendává nemesítette alakját.

"Egész életemben szorgalmasan, kitartóan dolgoztam. Sokat küzdöttem az igazamért, azért az igazságért, amiről tudtam, hogy mások javára fordítható. Amikor azt kérdezték tőlem hogyan tudtam kitartani, hogyan lehetett annyi ellenállással szemben bátorságom és erőm, éppen ebben találtam meg a feleletet. Úgy, hogy nem a magam hasznát kerestem, nem a magam érdekeit szolgálta a munkám, hanem eredményeimmel embertársaimon akartam segíteni."
Miközben a könyvben végigjárjuk Béres József életútját, átéljük a háború kegyetlenségét, a háború utáni évek bizonytalanságában élő ember útkeresését. Örülünk az első sikereinek, és szembesülünk a tehetetlenség kínjával, amikor eredményei tudományos megmérettetés helyett a politika játékává válnak. Megértjük, mit jelentett egy ellentmondást nem tűrő korszakban a tiltottak közé tartozni, és hogy mit ér a család, a barátság és a segítők támogatása. Láthatjuk a rendszerváltás körüli időszak új reményét, és hogy a kitartás végül elnyeri jutalmát.
Mindeközben feltárulkozik előttünk az Ember: a bajtársaiért a halálbüntetést is felvállalni kész katona, a majdnemekkel soha meg nem elégedő kutató, az érzékeny, segítőkész, igazságos, igaz magyar ember, akinek messze világító, tiszta értékrendje kisugárzik azokból a fiatalkori írásaiból is, melyek a hagyatékából kerültek elő, és amelyeket ebben a könyvben közreadunk." (a Kiadó)
ISBN
9789638868671
Szerző
Béres Klára
Kiadó
Akovita
Szállítási határidő
1-3 nap
Hasonló termékek

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés