Jelszó emlékeztető

Kategóriák

TOP KÖNYVEK
SULIKÖNYV
Hírlevél
Partnereink
Látogató számláló
0
5
3
5
6
1
1
További adatok


Erdei ünnepek és hétköznapok gyerekekkel

Erdei ünnepek és hétköznapok gyerekekkel

-5%
Könyv ára
2 980 Ft
Kedvezményes ár: 2 831 Ft2831
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Formátum: B/5, ragasztókötött
Terjedelem: 374 oldal
Részletesebb leírás
Minden év május 10-e a Madarak és fák napja. A vonatkozó törvény szerint „e nap megemlékezéseinek, rendezvényeinek a lakosságnak – különösen az ifjúságnak – a természet védelme iránti elkötelezettségét kell szolgálnia”. Ugyancsak évente kerül sor az Erdők hete rendezvénysorozatra.
De miért csak „nap”-ról vagy „hét”-ről beszélünk? Előtte és utána semmi? Egy nap, egy ünnepség (mert előírták!), és ezt is kipipálhatjuk? A szerző remek példáját említve: minden évben, május első vasárnapján, Anyák napján felköszöntjük édesanyánkat, de az év többi napján is ezer apró figyelmességgel mutatjuk ki szeretetünket.
Valahogy így vagyunk – így kellene lennünk – a madarakkal, fákkal, erdőkkel is. Az „ünnepi napok” sorozata szerves része kell, hogy legyen az egész éves óvodai, iskolai, erdei iskolai környezeti, természetvédelmi nevelőmunkának.
Az oktatási intézményekben zajló környezeti neveléshez nyújt segítséget Dr. Nádai Magda új könyve. Széleskörű ismeretanyaga (irodalmi, történelmi, néprajzi vonatkozásokkal színesítve), a sok-sok játék, programleírás (és az ezekhez kapcsolódó módszertani útmutatások) nélkülözhetetlenné teszi az ünnepi, erdei iskolai rendezvények, programok lebonyolításánál. Az egész éves oktató-nevelő munka során pedig rendkívül hasznos segítőtársa lehet minden – a téma iránt elkötelezett – pedagógusnak.
Szerző
Nádai Magda
Kiadó
Flaccus Kiadó, 2005
Szállítási határidő
3-5 nap

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés