Kategóriák
További adatok


Erdélyi konyha - Kolozsvári szakácskönyv

Erdélyi konyha - Kolozsvári szakácskönyv

-16%
Könyv ára
2 950 Ft
Kedvezményes ár: 2 478 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Golubeff Lóránt (szerk.)
Kiadó: ALINEA KIADÓ
Oldalak száma: 236
Borító: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9786155669200
Kiadás éve: 2017
Részletesebb leírás
"Az Erdélyi konyha - Kolozsvári szakácskönyv igazi gasztrotörténeti érdekesség, egyben ma is jól használható szakácskönyv. Az eredetileg a századforduló után megjelent kötet egy változatos, gazdag konyhakultúrájú világba vezeti a gasztronómia iránt érdeklődőket és a főzni szerető közönséget. A magyar konyhán belül csekély a regionális eltérés, az egyetlen kivétel Erdély, amely - az ott lakó különböző nemzetiségeknek is köszönhetően - mindig is kitűnt sokszínűségével. Sok elfeledett étel mellett a könyvben megtaláljuk többek között a kürtős kalács receptjét, melyet először Erdélyben jegyeztek le, külön fejezetet kap a puliszkafőzés, a töltött káposzta szerepét pedig jól mutatja, hogy ennek a leghosszabb, legalaposabb a receptleírása.
A könyv szerkesztése során megtartottuk az eredeti nyelvezetet, csak a helyesírást igazítottuk a maihoz a könnyebb használhatóság érdekében. A régies vagy tájnyelvi szavak megértését pedig egy szótár segíti. Az Erdélyi konyha - Kolozsvári szakácskönyv az Alinea Kiadó régi szakácskönyveket bemutató sorozatában jelenik meg, követve a Cziffray István Magyar Nemzeti Szakácskönyvét, Németh Zsuzsána Magyar szakácskönyvét és Simai Kristóf Körmöcbányán lejegyzett XVIII. század végi kéziratos szakácskönyvének első nyomtatott kiadását."
Szerző
Golubeff Lóránt
Szállítási határidő
3-5 nap

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés