További adatok
Rövid leírás |
Szerző: Golubeff Lóránt (szerk.) Kiadó: ALINEA KIADÓ Oldalak száma: 236 Borító: FÜLES, KARTONÁLT ISBN: 9786155669200 Kiadás éve: 2017 |
Részletesebb leírás |
"Az Erdélyi konyha - Kolozsvári szakácskönyv igazi gasztrotörténeti érdekesség, egyben ma is jól használható szakácskönyv. Az eredetileg a századforduló után megjelent kötet egy változatos, gazdag konyhakultúrájú világba vezeti a gasztronómia iránt érdeklődőket és a főzni szerető közönséget. A magyar konyhán belül csekély a regionális eltérés, az egyetlen kivétel Erdély, amely - az ott lakó különböző nemzetiségeknek is köszönhetően - mindig is kitűnt sokszínűségével. Sok elfeledett étel mellett a könyvben megtaláljuk többek között a kürtős kalács receptjét, melyet először Erdélyben jegyeztek le, külön fejezetet kap a puliszkafőzés, a töltött káposzta szerepét pedig jól mutatja, hogy ennek a leghosszabb, legalaposabb a receptleírása. A könyv szerkesztése során megtartottuk az eredeti nyelvezetet, csak a helyesírást igazítottuk a maihoz a könnyebb használhatóság érdekében. A régies vagy tájnyelvi szavak megértését pedig egy szótár segíti. Az Erdélyi konyha - Kolozsvári szakácskönyv az Alinea Kiadó régi szakácskönyveket bemutató sorozatában jelenik meg, követve a Cziffray István Magyar Nemzeti Szakácskönyvét, Németh Zsuzsána Magyar szakácskönyvét és Simai Kristóf Körmöcbányán lejegyzett XVIII. század végi kéziratos szakácskönyvének első nyomtatott kiadását." |
ISBN |
9786155669200
|
Szerző |
Golubeff Lóránt
|
Szállítási határidő |
3-5 nap
|
Vélemények
TOP KÖNYVEK
Látogató számláló
0
6
5
0
3
2
3
Partnereink