Kategóriák
További adatok


A fekete macska

A fekete macska

-16%
Könyv ára
1 299 Ft
Kedvezményes ár: 1 091 Ft
A vásárlás után járó pontok: 33 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás

Szerző: Edgar Allan Poe
Kiadó: Helikon Kiadó
Kiadás éve: 2019. május
Oldalszám: 116
ISBN: 9789634793328
Sorozat: Helikon Zsebkönyvek

Részletesebb leírás
Edgar Allan Poe lehelt életet a detektívtörténetekbe vélte Sir Arthur Conan Doyle. És ki lehetne nagyobb szakértő ez ügyben Sherlock Holmes kalandjainak megalkotójánál? A fekete macska és más történetek a krimi atyjának tartott Poe legjobb és leghíresebb novelláit adja közre: misztikum, titok és sötét erők elevenednek meg a hátborzongató (bűn)eseteket feldolgozó elbeszélésekben.
A C. Auguste Dupin, a világirodalom megannyi zseniális detektívjének mintájául szolgáló alak különös gyilkosság nyomába ered A Morgue utcai kettős gyilkosságban, Az ellopott levélben pedig a királynő levelére kell rábukkannia. A kötet címadó novellája egy horrorisztikus eszközökkel elkövetett, szörnyű bűn feszéltséggel és félelemmel vegyes izgalommal teli lelepleződésének története, míg A vörös halál álarca és Az egy hordó amontillado már a tudományos-fantasztikus irodalomra emlékeztető írások.
Poe a 19. századi amerikai irodalom legkülönösebb figurája, akit lírai-allegorikus költészete mellett a mesteri logikával megszerkesztett detektívtörténetei és bűnügyi novellái emeltek a világirodalom nagyjai közé.
ISBN
9789634793328
Szerző
Edgar Allan Poe
Kiadó
Helikon Kiadó
Szállítási határidő
3-5 nap
Hasonló termékek
Az erdő
5 039 Ft
Hol vagy?
2 772 Ft
Check-in
2 478 Ft

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés