Kategóriák
További adatok


Almatanoda - Szövegértés 1-2. osztály

Almatanoda - Szövegértés 1-2. osztály

-16%
Könyv ára
590 Ft
Kedvezményes ár: 496 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Diószegi Zsolt
Kiadó: TKK Kereskedelmi Kft
Kiadás éve: 2019. augusztus
Oldalszám: 48
ISBN: 9789635100101
Részletesebb leírás
Szövegértés foglalkoztatóval azoknak a gyerekeknek szeretnék segítséget adni, akik játékos formában, az állatok jellemzőinek felidézésével szeretnének megismerkedni az ábécé betüivel. Szeretném megkönnyíteni azoknak a szülőknek a dolgát is, akik érdeklődő gyermeküket kívánják bevezetni az olvasás világába, szívesen szánnak időt arra, hogy kíváncsi csemetéjük mellé ülve megszerettessék a könyvet.

Ez a könyv nem az iskolai olvasókönyvet helyettesíti, hanem azt megelőzve vagy kiegészítve élményszerű, örömteli tevékenységet kínál a 6-8 éves korú kicsinyeknek és szüleiknek.

Olvasni jó, mert felfedezhetjük vele a valós és mesevilágot, s közben képzeletünk segítségével megláthatjuk annak csodáit, egyéni formában "levetíthetjük" magunknak az elképzelt világot.

A szövegértés fejlesztése koncentrikusan bővülő didaktikai feladat, vagyis az életkori sajátosságokat figyelembe véve, a fokozatosság elvét megtartva választjuk ki a szövegek témáit és fajtáit. Az általános iskola alsó tagozatába lépő kisdiák találkozik először a szövegtípusok sokszínűségével. Célunk az, hogy felkészítsük őket az információs társadalom kihívásaira és az élethosszig tartó tanulásra.

A szövegek legnagyobb részét a prózai formájú elbeszélő típusú szövegek teszik ki (emellett természetesen fontos, hogy a tanulók találkozzanak a verses formákkal is). A ráhangolódás történhet jóslással (cím vagy kulcsszavak alapján). A jóslás igen érdekes lehet a jelentésteremtés szakaszában is: egy-egy fordulópont előtt szakítsuk meg a történetet, és jósoltassuk meg a gyerekekkel, szerintük hogyan fog folytatódni, majd hasonlítsuk össze a jóslatot a felolvasottakkal. A történet végén adjunk kreativitást fejlesztő feladatokat: kérjük meg a gyerekeket, hogy képzeljék el és fogalmazzák meg, hogyan folytatódhat a történet.
Szerző
Diószegi Zsolt
Szállítási határidő
3-5 nap

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés