Kategóriák
További adatok


Szakképzés-pedagógia - Struktúrák és fejlesztések a szakképzésben

Szakképzés-pedagógia - Struktúrák és fejlesztések a szakképzésben

-5%
Könyv ára
1 200 Ft
Kedvezményes ár: 1 140 Ft
A vásárlás után járó pontok: 34 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Dr. Lükő István
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Terjedelem: 286 oldal
Formátum: B/5
Kiadás: 2007

Részletesebb leírás
Olyan időszakban született ez a könyv, amikor a szakképzés központi jelentőségű üggyé vált. Jól érzékelhetően túlképzés van bizonyos szakmák esetén, mag számos üzemnek külföldi szakmunkásokat kell foglalkoztatnia. Sok esetben a hiányzó szakembergárda fékezi, sőt hátráltatja az ország szempontjából fontos befektetéseket - ezzel egyre nehezebb helyzetbe hozva településeket, régiókat.
Nem vonhatjuk ki magunkat a nemzetközi folyamatokból. Világszerte felértékelődött a szakképzés, hiszen a gyorsan változó technikai-társadalmi viszonyok, a globalizáció következményeként fontossá váló élethosszig tartó tanulás miatt már nem csak egy szakma megszerzéséről van szó, hanem folyamatos képzésről és átképzésről a munkavállalók egész élete során.
Erre az új kihívásra készít fel ez a könyv. Szakirodalmi elemzések, külföldi és hazai példák segítségével mutatja be, hogy az eredményes szakképzés milyen speciális pedagógiai hátteret igényel, milyen módon alkothatnak harmonikus egységet az elméleti oktatás, a gyakorlati tapasztalatszerzés és a munkaerő-piaci igények. Kísérletet tesz arra, hogy bemutassa a világban fellelhető szakképzési modelleket, és ezeket tartalmi-módszertani szempontból elemezze.

Haszonnal forgatható ez a könyv az iskolarendszerű szakképzésben a gyakorló tanároknak, iskolavezetőknek és fenntartóknak csakúgy, mint a munkaerő-piaci képzések tervezőinek, szervezőinek és trénereinek.
ISBN
9789631660104
Szerző
Dr. Lükő István
Kiadó
Műszaki kiadó
Szállítási határidő
3-5 nap

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés