Kategóriák
További adatok


Matematika 3-4. feladatgyűjtemény

Matematika 3-4. feladatgyűjtemény

-5%
Könyv ára
1 800 Ft
Kedvezményes ár: 1 710 Ft
A vásárlás után járó pontok: 51 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Hajdú Sándor
Terjedelem: 192 oldal
Formátum: B/5
Kiadás: 1998
CA-0333

A 3. és a 4. osztályos tankönyv két változatban kapható. Igény szerint lehet választani a kétkötetes és az egykötetes változat közül.
Részletesebb leírás
kétkötetes változatban - az elsős és másodikos tankönyvekhez hasonlóan - a tankönyv és a gyakorló egybekötve jelenik meg.
Az egykötetes tankönyvben az új anyagrész feldolgozása található, a gyakorlófeladatok összességét külön könyv, a Gyakorló tartalmazza. A két könyv szerves egységet alkot, a tankönyv oldalszám szerint utal a Gyakorlóban található, az adott témához kapcsolódó feladatokra. Ez a felépítési mód nagyban segíti a pedagógusok óraszervezését, a differenciálást, valamint a tanulók otthoni felkészülését. A Gyakorló feladatait jól használhatják a más tankönyvekből tanítók is a lassabban haladó tanulók felzárkóztatására.
A harmadikos tankönyv szervesen kapcsolódik a 2. osztályos tankönyvhöz. A tananyag koncentrikusan épül fel, az előző évi anyag ismétlésére bőven szán időt, de már egy bővebb számkörben történik a hiányosságok pótlása, a tanultak elmélyítése. Korán bevezeti az új anyagot, az írásbeli összeadást és kivonást, így időt hagy a sokoldalú begyakorlásra.
Nagy hangsúlyt kapnak a szöveges feladatok különböző fajtái, s ezzel a matematikai gondolkodás mellett az olvasás-szövegértés fejlesztése is.
A függvényeket, sorozatokat eszközként mutatja be mint az összefüggések lejegyzésének, rögzítésének módját. Az átdolgozott 4. osztályos tankönyv megtartja a tananyag jól bevált, eddigi felépítési módját. Az anyagrészek csoportosítása továbbra is kellő időt biztosít az írásbeli műveletek: a kétjegyűvel való szorzás és osztás begyakorlására.
Minden témakör ismételten foglalkozik a matematika gyakorlati alkalmazásával, a szövegértelmező képesség fejlesztésével.
A tananyag didaktikai feldolgozásának módja organikusan készíti elő a felső tagozatos módszereket.
A 3. osztályos könyvhöz hasonlóan tipográfiailag jelöli a feladatok háromféle szintbe sorolását, ezzel is segítve a tananyag megfelelő differenciálását.
Új vonás a lap szélén megjelenő szürke sáv. Ez jelzi azokat a kerettantervi minimumszinten túlmutató anyagrészeket, amelyekből az osztály tehetségének, a helyi tantervnek, illetve saját értékrendjüknek megfelelően válogathatnak a heti 3-nál több órában tanítók.

A Gyakorlóban megtalálhatók mindazok a feladatok, amelyek szükségesek az alapműveletek algoritmusának elsajátításához és begyakorlásához, a számolási készség fejlesztéséhez. A tankönyv és a gyakorló bőséges feladatválasztéka lehetővé teszi az igény szerinti válogatást.

A 3. és a 4. osztály számára készült Felmérő feladatsorok A és B változata felmérő és tájékozódó felméréseket tartalmaz, figyelembe véve az adott osztály követelményeit. A lapok formai beosztása új feladatok beépítésére is lehetőséget ad.
A C és a D változat az A és B változattal analóg, nehézségi fokuk megegyezik. Ezeket csak iskolák rendelhetik meg, így valóban használhatók minősítő értékelésre.
Szerző
Dr. Hajdu Sándor, Novák Lászlóné, Róka Sándor, Scherlein Márta
Szállítási határidő
3-5 nap

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés