Kategóriák

Hírlevél
TOP KÖNYVEK
SULIKÖNYV
Látogató számláló
0
5
9
0
5
0
3
Tagfelvétel, koncertek

Bankkártyás fizetés
További adatok


A mi Kubánk, a mi konyhánk

A mi Kubánk, a mi konyhánk

-75%
Könyv ára
3 990 Ft
Kedvezményes ár: 990 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Gombos Edina - Alberto Costafreda
Terjedelem: 142 oldal
ISBN: 9789639910959
Kiadás éve: 2012
Kiadó: Partvonal Kiadó
Részletesebb leírás
"A leggyönyörűbb vidék, amit ember valaha látott!" - írta elragadtatva hajónaplójába Kolumbusz, amikor földet ért Kuba partjainál. Több száz évvel később a nagy amerikai író, Hemingway ugyanilyen csodálattal írt a karibi szigetről, ahol élete utolsó éveit töltötte. Sorsszerű, hogy itt ismerkedtünk meg: a magyar riporterlány és a széles látókörű kubai fiú, aki egy szivarbolt pultja mögül mosolygott rá. Ha eljutsz Kubába, pillanatok alatt megrészegülsz a gyönyörű tájtól, a vérpezsdítő zenétől, a régi autók látványától, a helyiek töretlen életörömétől, az ízletes ételektől és italoktól. Földünk egyik utolsó édenkertjének a gasztronómiája is legalább annyira sokszínű, mint a népessége. Éppoly tarka és illatokkal teli, mint maga az ország. Fotókkal és személyes élményekkel fűszerezett családi receptkönyvünk kiváló alkalom arra, hogy a tradicionális kubai konyha világában kalandozz velünk.
Jó kísérletezést és jó étvágyat kívánunk! (Edina és Alberto)

A népszerű műsorvezető családja féltve őrzött, autentikus kubai receptjeit osztja meg az olvasókkal. Emellett személyes történetekkel, történeti és kulturális érdekességekkel, saját készítésű fotóival is színesíti a kiadványt, melyet férjével, a 2004-ben Kubában megismert Alberto Costafredával közösen állítottak össze.
Ha valaki szereti az egyszerű, enyhén fűszeres és nagyon citrusos ételeket, amelyekben a hús, a rizs és a laktató zöldek játsszák a főszerepet, akkor a kubai konyhában kedvét leli majd! Benne leginkább a spanyol és az afrikai ízek keverednek, de az elkészítés módja sokszor nem áll távol a magyar konyha gyakorlatától sem. Alapanyagai a rizs, a bab, az édesburgonya, a citrusfélék, a főzőbanán és az avokádó, valamint a húsok közül a csirke és a sertés. Nemzeti italuk a messze földön híres kubai rum, mely számtalan koktélnak kihagyhatatlan összetevője. A kötet 36 leves- és főételreceptet, valamint 23 saláta-, desszert- és koktélreceptet tartalmaz.

"Gombos Edina kolléganőmnek megvan az a szerencsés adottsága, hogy bármibe kezd, azt jól csinálja. A képeket elnézve így lehet ez a kubai ételekkel is." (Papp Gergely, TV2, az Aktív műsorvezetője)

"Mivel évekig tanultam a szakácsmesterséget Spanyolországban, amely nagy hatással volt a kubai konyhára is, különösen örültem ennek a könyvnek, és be kell vallanom, még én is tanultam belőle!" (Sági Szilárd, SuperTV2, tévés szakács)
Szerző
Gombos Edina - Alberto Costafreda
Szállítási határidő
3-5 nap

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés