Kategóriák
További adatok


Putyin trolljai - Igaz történetek az orosz infoháború frontvonalából

Putyin trolljai - Igaz történetek az orosz infoháború frontvonalából

-16%
Könyv ára
4 490 Ft
Kedvezményes ár: 3 772 Ft
A vásárlás után járó pontok: 113 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Jessikka Aro
Kiadó: Corvina Kiadó
Oldalak száma: 496
Megjelenés: 2021. március
Kötés: Kartonált
Részletesebb leírás
„2017 februárjának végén menekültem el hazámból, Finnországból. Két és fél éve profifenyegetések és mocskolódó cikkek céltáblája voltam. Az internet álhírportáljaiból áradóagymosás még a régi barátaimat is ellenségeimmé tette.

Névtelenül posztolt sztorikkal próbáltak bűnözőnek, hazugnak és elmebetegnek beállítani.Ismeretlenek mindenféle módszereket ajánlgattak, hogyan legyek öngyilkos. Amikor csakbekapcsoltam a számítógépet, vagy elővettem a telefonomat, futószalagon érkeztek ahalálommal kapcsolatos fantáziadús elképzelések.

A pszichológiai támadások a Kreml propagandagyárának konstruktőreire utaltak. Féltem,hogy mindez bármely pillanatban átfröccsenhet az internetről a fizikai valóságba.”
Jessikka Aro

Jessikka Aro, finn újságíró darázsfészekbe nyúlt 2014-ben, amikor az orosz információshadviselés után kezdett el nyomozni. Szentpéterváron igazi trollokkal készítettinterjúkat, leleplezve az egyik „trollfarm” működését. Azonnal rászállt az orosztitkosszolgálat: halott édesapja nevében küldtek neki ijesztő sms-eket, vagy a vonaltúloldalán pisztolylövést hallott. Minden fronton támadták az oroszok által fizetettaktivisták, elképesztő hazugságokat terjesztve róla.

Ebben a könyvben a saját története mellett még nyolc másik, a Kreml által ellenségnektekintett ember viszontagságait írja meg. Van köztük volt magyarországi litvánnagykövet, rejtőzködő ukrajnai önkéntes, aki a donyecki orosz hadműveletekrőltudósított, vagy az az oknyomozó blogger, aki leleplezte, mi okozta az Ukrajna fölöttlezuhant maláj utasszállító gép katasztrófáját.

Jessikka Aro (1980) finn oknyomozó újságíró, a finn közszolgálai Yleisradio munkatársa.Szakterülete a közösségi médiában folyó dezinformálás. Kutatásaiért 2016-ban megkapta asvéd Bonnier Újságíró Díjat. 2019-ben az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumaugyan kitüntette az International a Bátor Nők Nemzetközi Díjával, de az átadási ceremónia előtt nemsokkal törölték a nevét a listáról, mert kritizálta az USA akkori elnökét, Donald Trumpot.
ISBN
9789631367232
Szerző
Jessikka Aro
Kiadó
Corvina Kiadó
Szállítási határidő
3-5 nap

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés