Kategóriák
További adatok


Nyelvtan és helyesírás 2.

Nyelvtan és helyesírás 2.

-5%
Könyv ára
1 700 Ft
Kedvezményes ár: 1 615 Ft
A vásárlás után járó pontok: 48 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Fülöp Mária - Szilágyi Ferencné
Kiadó: OFI
Megjelenés: 2020
Oldalszám: 104
ISBN: 9789631998023
Kiadói kód: AP-020307/1
Részletesebb leírás
A Nyelvtan és helyesírás 2. tankönyv – a 2018-as kiadástól eltérően – nem tartós tankönyv, hanem munkáltató, vagyis a diákok ebbe írhatják a feladatok megoldását. A terjedelme ezáltal 24 oldallal nőtt, összesen 120 oldal.

A kiadvány kiválóan alkalmas a teljes körű nyelvi-helyesírási kompetenciafejlesztésre. Változatos feladattípusai segítségével elsajátítható a 2. osztályos tananyag, és lehetőséget teremt a diákok differenciált fejlesztésére. A sok ötletes, játékos feladat kellően motiválja a tanulókat, így teszi vonzóvá az anyanyelvvel való foglalkozást.

A tankönyv fejezetei:

A beszéd és az írás
A hangok és a betűk
A szótagolás és az elválasztás
A szavak (A toldalékos és a kiejtéstől eltérő helyesírású szavak
A mondat
A Nyelvtan és helyesírás 2. tankönyv felépítésének lényege, hogy az első osztályos hangoztató–elemző–összetevő olvasástanítási módszer folytatásaként a betűk, hangok tanításával kezdődik. Épít a tanulók első osztályban szerzett tapasztalataira, s az ösztönös nyelvhasználatukra. A magyar nyelv rendszerére vonatkozó alapvető ismereteket tanít a felismerés és megnevezés szintjén úgy, hogy a legkisebb egységtől fokozatos építkezéssel jut el a legnagyobb nyelvi egységig. A mondatfajták tárgyalása egyébként is szerencsésebb a tanév vége felé, mert az „érettebb” másodikos gyerek könnyebben elsajátítja ezt a viszonylag nehéz tananyagrészt.

A tankönyv fejezetei és a fejezetek egyes részei logikusan egymásra épülnek, a fejezetek, a tananyagrészek kifejtése arányos. Minden fejezet egy bevezető képpel kezdődik, amely illeszkedik a fejezet tananyagához, és lehetőséget teremt a funkcionális nyelvszemlélet megvalósításához.

A tankönyv az ismereteket a tanulók fejlettségi szintjéhez igazodva tárgyalja, mindig a tapasztalatból kiindulva, ugyanakkor szemléletesen, játékosan. Az új ismereteket az induktív úton vezeti be. Az egyes tananyagrészek feldolgozása megfelel a korszerű tantárgy-pedagógiai elvárásoknak. A könyv az új ismereteket a nyelvi-helyesírási jelenségek akusztikus és vizuális megfigyelésére alapozva tanítja.

A tankönyv megvalósítja az integrált anyanyelvi nevelést. Az indukciós anyagok irodalmi szövegek, jelentős része kortárs író, költő alkotása. Az anyanyelvi nevelés minden területe jelen van a tankönyvben. A tanulók rendszeresen gyakorolhatják a hangos és néma olvasást, kapnak értelmezési feladatokat, foglalkozhatnak nyelvhelyességi kérdésekkel, beszédműveléssel és beszédfejlesztéssel. A fogalmazástanítást történetalkotási feladatok készítik elő, az írásos feladatok pedig az eszközszintű íráshasználat fejlesztését (is) biztosítják.

A tankönyv feladatai lehetővé teszik a korszerű tanítási-tanulási stratégiák, illetve a változatos munkaformák (páros, csoport, kooperatív) alkalmazását. A taneszköz használatát egységes jelrendszer segíti. Például külön piktogram hívja fel a figyelmet a csoportmunkára.

A fejezeteket áttekinthető, lényegre törő összefoglaló-rendszerező táblázatok, gondolati térképek zárják, amelyek jól segítik az önálló tanulást, használatuk hozzájárul az önálló tanulási képességek fejlődéséhez.

A tankönyv tartalmazza az új szakszavak érthető, pontos magyarázatát. A kiadvány végén helyesírási szógyűjtemény és tollbamondásszövegek is találhatók.
ISBN
9789631998023
Szerző
Fülöp Mária - Szilágyi Ferencné
Kiadó
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Szállítási határidő
3-5 nap
Hasonló termékek

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés