Kategóriák
További adatok


Népek Krisztusa, Magyarország 1956 I-IV. / DVD

Népek Krisztusa, Magyarország 1956 I-IV. / DVD

-10%
Könyv ára
3 890 Ft
Kedvezményes ár: 3 501 Ft
A vásárlás után járó pontok: 105 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Jelenczki István
Kiadó: Angelus Bt
Megjelenés: 2020
Részletesebb leírás
"Ez a magyar erdő, ez a mi Hazánk, ezt járjuk, az avarban néha megállunk, novemberi őszre gondolunk, és azt mondjuk, hogy megérte, csodálatos volt, tőlünk tanult valamit, ha tanulta világ."
Végvári Vazul

A film Magyarország utolsó hatvannégy évének történelmi folyamatában mutatja be az 1956-os forradalom és szabadságharc előzményeit, eseményeit, leveretését és példátlan megtorlását, valamint a magyar sorsra és életútra gyakorolt, máig tartó hatását.

A föltáruló forradalom története párhuzamosan jelenik meg a személyesen átélt és megélt csodával és tragédiával, valamint a történészek, szakkutatók által föltárt és dokumentált, írott történelemmel. A forradalomban részt vevő és a megtorlást elszenvedő hősök vallanak élményeikről, mint Fekete Pál, Molnár V József, Oláh Vilmos, Pákh Tibor, Pongrátz Gergely, Pongrátz Ödön, Végvári Vazul, Wittner Mária.

A megszólaló szakértők mindegyike kiváló kutatója és elemzője a XX. századi magyar történelem sorsfordulóinak: Földeli Margit, Horváth Miklós, Kahler Frigyes, M. Kiss Sándor, Szakály Sándor, Zétényi Zsolt, Zinner Tibor.

A film eredeti kép és hangarchívumok segítségével, a személyesen átélt történelmi élményekkel, az írott és kutatott történelmi tényekkel mutatja föl azt a csodát, amely a Nemzet egységében öltött testet 1956 októberében, a forradalom és szabadságharc napjaiban.
ISBN
5999033915779
Szerző
Jelenczki István
Kiadó
Angelus Bt
Szállítási határidő
3-5 nap

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés