Kategóriák
További adatok


Hat könnyed előadás - Kötetlen ismerkedés a fizika lenyűgöző világával

Hat könnyed előadás - Kötetlen ismerkedés a fizika lenyűgöző világával

-16%
Könyv ára
3 900 Ft
Kedvezményes ár: 3 276 Ft
A vásárlás után járó pontok: 98 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: Richard P. Feynman
Kiadó: Park Könyvkiadó Kft.
Oldalak száma: 232
Megjelenés: 2021. február
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789633554616
Részletesebb leírás
"Kell ahhoz valami varázslat, hogy a tudomány olyan mulatságos, magával ragadó és egyszerű legyen, ahogyan azt Feynman előadja."
BILL GATES

Az 1965-ben Nobel-díjjal kitüntetett amerikai Richard P. Feynman századunk egyik legragyogóbb elméleti fizikusa és eredeti gondolkodója. Híres volt arról, hogy a legnehezebb elméleti problémákat is világosan, szellemesen és érthetően el tudta magyarázni. Bámulatos érzékkel helyezkedett bele sokszor nem szakmabeli hallgatóságának gondolkodásmódjába, és vezette be őket az atomok világába, magyarázta el nekik az energiamegmaradás törvényét, a gravitáció vagy a kvantumos viselkedés természetét. Kötetünk a korábban Mai fizika címmel magyarul is megjelent egyetemi előadásaiból tartalmaz hatot, új fordításban. Feynman elegáns könnyedséggel és frappáns példákkal világít rá a jelenségek lényegére.
A Hat könnyed előadás lenyűgöző olvasmány, a tudományos népszerűsítő művek egyik remeke. Felnőttek és diákok, a természettudományok iránt érdeklődők, de fizikusok és matematikusok is élvezettel forgathatják.

Richard P. Feynman a 20. század egyik legnagyobb hatású amerikai fizikusa. Jelentős szerepe volt a kvantum-elektrodinamika kialakulásában. Részt vett az atombomba kifejlesztésében és a Challenger-katasztrófa kivizsgálásában. Az elméleti fizikában elért eredményeiért 1954-ben Albert Einstein-díjjal tüntették ki. A kvantum-elektrodinamika terén végzett munkásságáért 1965-ben fizikai Nobel-díjat kapott.
ISBN
9789633554616
Szerző
Richard P. Feynman
Kiadó
Park Könyvkiadó
Szállítási határidő
3-5 nap

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés