Kategóriák
További adatok


A trianoni diktátum - A 100.gyásznap tiszteletére

A trianoni diktátum - A 100.gyásznap tiszteletére

-16%
Könyv ára
5 000 Ft
Kedvezményes ár: 4 200 Ft
A vásárlás után járó pontok: 126 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Kiadó: Farkas Lőrinc Imre Könyvkiadó Kft
Megjelenés: 2020. szeptember
Oldalszám: 224
ISBN: 9789639428935
Részletesebb leírás
1920 számozott példányban jelentette meg a Farkas Könyvek Kiadó a trianoni békediktátum teljes, csonkítatlan szövegét egy keménytáblás, 242 oldalas kötetben a 100. gyásznap tiszteletére. A kötet a békediktátum szövege mellett közli Gróf Apponyi Albert híres védőbeszédét is. Az előszót Kiss Dénes írta.

"Önök, Uraim, akiket a győzelem a bírói székhez juttatott, Önök kimondották egykori ellenségeiknek, a Központi Hatalmaknak a bűnösségét, és elhatározták, hogy a háború következményeit a felelősökre hárítják.

Legyen így; de akkor, azt hiszem, hogy a fokozat megállapításánál a bűnösség fokával arányban kellene eljárni, és mivel Magyarországot sújtják a legszigorúbb és létét leginkább veszélyeztető feltételekkel, úgy azt lehetne hinni, hogy éppen ő az, aki az összes nemzetek közül a legbűnösebb.

Uraim!
Anélkül, hogy e kérdés részleteibe bocsátkoznék, hiszen ezt benyújtandó okmányaink fogják megtenni, ki kell jelentenem, hogy ezt az ítéletet nem lehet kimondani oly nemzet fölött, amely abban a pillanatban, amidőn a háború kitört, nem bírt teljes függetlenséggel, és legfeljebb csak befolyást gyakorolhatott az Osztrák-Magyar Monarchia ügyeire, és amely nemzet ezt, mint a legutóbb nyilvánosságra hozott okmányok bizonyítják, fel is használta arra, hogy helytelenítse azokat a lépéseket, amelyeknek a háborút elő kellett idézniök."
ISBN
9789639428935
Szerző
.
Kiadó
Farkas Lőrinc Kiadó
Szállítási határidő
3-5 nap

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés