Kategóriák
További adatok


A mi világunk munkafüzet 2.

A mi világunk munkafüzet 2.

-5%
Könyv ára
1 050 Ft
Kedvezményes ár: 998 Ft
A vásárlás után járó pontok: 30 Ft
Kosárba helyezés
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás
Szerző: dr. Mester Miklósné
Kiadó: OFI (Apáczai Kiadó)
Megjelenés: 2015
Oldalszám: 68
ISBN: 9789633282175
Kiadói kód: AP-020913
Részletesebb leírás
A mi világunk tankönyvcsalád az általános iskola 1-4. osztálya számára készült, természetismeret és társadalomismeret tankönyv.

A tankönyvcsalád szemlélete: - Rácsodálkozni – megismerni – megszeretni – megvédeni. A szerző a holisztikus pedagógia képviselője, ennek megfelelően vallja: az elme, a test és a lélek párhuzamosan fejlesztendő. A tankönyvcsalád a négy évfolyamon folyamatosan alapozza meg a szociális, életviteli és környezeti kompetenciák fejlesztését, az élő és élettelen természet sokoldalú megismerését.

A tankönyv jellemzői közé tartozik a fenntarthatóságra, az életre, a munkára nevelés, a hagyományok megismerése és megőrzése. A szerző a tanulásszervezés során az egyes témaköröket megbontja, és integrált módon dolgozza fel – fokozottan ügyelve a kapcsolódási pontokra. A tankönyvek tanítói segítséggel („segít nekem, hogy magam csinálhassam”) és önálló tanulással elsajátítható, sokszínű tevékenységi formákat tartalmaznak. Jó példák erre a látványfeldolgozás (a képek értelmezése, elemzése), a kísérletek, az élményszerzés a természetben, az információszerzés, valamint a személyes beszámolók és a játékok. A tankönyvcsalád az ismeretekkel párhuzamosan alapvetően fontos nevelési értékeket is közvetít. Megalapozza a gyerekek környezettudatos magatartását, társadalmi-pszichológiai érettségét.

A tankönyvcsalád a tények bemutatását változatos szövegtípusokkal, képekkel, rajzokkal, játékokkal segíti elő. Élmény- és cselekvésközpontú, a tapasztalatokon alapuló tanulásra épít. Modern szemléletű, sok új elemet vonultat fel. Feladatai nagyban fejlesztik a gyerekek kreativitását. Az alapvetően fontos megismerési módszerek – tanulmányi séta, kísérlet – mellett fontos az újabb ismeretszerzési módszerek kipróbálása. A tankönyvcsaládhoz tartozó digitális tananyagok filmjei, interaktív feladatai és kérdéscsoportjai segítik az élményközpontú környezetismeret-tanítást. Lehetőséget teremt számukra a természettudományos kutatási módszerek megismerésére. Az évfolyamok témáinak egymásra épülésével jól megalapozza a felső tagozaton ráépíthető ismereteket.
ISBN
9789633282175
Szerző
dr. Mester Miklósné
Kiadó
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Szállítási határidő
3-5 nap
Hasonló termékek

Vélemények
Nincs vélemény
Webáruház készítés